Ένα ταξίδι με το ''Schild.''

2014-09-07 20:34

 

   Το ταξίδι της Ελπίς Μέλαινα από τη Σύρο στην Κρήτη λίγο πρίν το ξέσπασμα της Μεγάλης Κρητικής Επανάστασης του 1866, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της έννοιας της ‘’τακτικής’’ θαλάσσιας συγκοινωνίας την εποχή εκείνη.

    Φτάνοντας στη Σύρο και περιμένοντας για την προγραμματισμένη αναχώρηση του ''Schild,''ενημερώνεται  ότι πρίν από  λίγο καιρό, το ''άθλιο'' ατμόπλοιο της Αυστριακής   εταιρείας   γύρισε   τρείς   φορές   πίσω   στο    λιμάνι   της   Σύρου, αναβάλλοντας το ταξίδι του στηνΚρήτη λόγω καιρού.

   Κατόπιν πληροφορείται ότι το ατμόπλοιο από την Κωνσταντινούπολη που ήταν σε ανταπόκριση με  το ''Schild'' είχε καθυστέρηση  και  αναπόφευκτα η αναχώρηση του ''Schild'' αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα.

    Αλλα κι μετά την  αναχώρηση του πλοίου  την επομένη, ο καιρός ανάγκασε τον καπετάνιο να αγκυροβολήσει  στο  στενό Αντίπαρου Δεσποτικού, οπου  έμεινε 2 μέρες, μέχρι να υποχωρήσει η κακοκαιρία.

   Ακόμα όμως και  κάτω από  αυτές τις συνθήκες,  οι  επιβάτες  φαίνεται  ότι  ήταν εξοικειωμένοι και όχι μόνο δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα, αλλα ό καπετάνιος, η Ελπίς Μέλαινα και μέρος του πληρώματος επισκέφτηκαν την Αντίπαρο.

   Η  Ελπίς  Μέλαινα  μάλιστα,  επισκέφτηκε  το σπήλαιο της Αντίπαρου, ενώ ο καπετάνιος επιδόθηκε στο κυνήγι…!!!  

 

          Ελπίς Μέλαινα

 

 

Πηγές 

Ελπίς Μέλαινα - Περιηγήσεις στην Κρήτη